rumbletumble Universe nosetip mountain

I RumbleTumble Universet er der plads til leg, kreativitet og oplevelser

I RumbleTumble Universet er der plads til leg, kreativitet og oplevelser

RumbleTumble Universet er et digitalt legeunivers for børn i aldersgruppen 5-10 år, der sigter mod at fremme børns emotionelle intelligenser. ”Vores samfund diskuterer i øjeblikket balancegangen mellem den fysiske og digitale verden og for mange forældre er afstanden mellem de to blevet større. Forældrene har mindre tillid til det digitale. RumbleTumble Universet ønsker at genetablere tilliden igennem produkter af høj kvalitet, der er gode for børnene”, udtaler Thomas-Bo i sin introduktion af RumbleTumble Universet.

Interviewet med Thomas-Bo Huusmann, grundlægger af RumbleTumble Universet.

Thomas-Bo Huusmann

Thomas-Bo Huusmann, grundlægger af RumbleTumble Universet

Hvordan opstod ideen til RumleTumle Universet?

”Inspirationen til RumbleTumble Universet har jeg fundet i min egen barndom og opvækst og i de ting som er stærke ved mig og de ting der er svage ved mig, som jeg har oplevet i mit liv som menneske i et samfund. Men der hvor det ligesom bliver RumbleTumble er i 2010, hvor jeg starter min første virksomhed og begynder at kigge på, hvad jeg egentlig gerne vil lave. Her kigger jeg nærmere på spilindustrien både i Danmark og i udlandet og tænkte at det kunne gøres endnu bedre. Jeg ville lave produkter, hvis primære formål var at styrke børnene og gøre at de vågner om morgenen med smil på læben og glæder sig til en dag fuld af leg. Jeg var inspireret af den norske producent Frank Mosvold, som står bag det første produkt jeg havde været inde over, der hed Ella Bella Bingo. Så startede jeg med at lave mit eget. Det første var Pippas Verden, et digitalt produkt, som handlede om leg og kreativitet i fantasiens verden. Jeg begyndte at læse en masse bøger om børnesind, drømmenes verden og det var i den periode, at jeg startede med at studere hjerneforskning. Pippas Verden fik sig selv, og ud fra det opstod produkterne Sporty Sami og Small Cowboys. Igennem udviklingen af produkter stødte jeg ind i nogle mure og lærerige fejl, som gav mig forståelsen af, at der at skulle skabes et nyt produkt eller en ny måde at gøre det på. Så tog jeg alt den viden jeg havde og ville starte på ny med et nyt produkt og det kom til at hedde RumbleTumble Universet.”

Det særlige ved RumbleTumble Universet, i forhold til Thomas-Bos tidligere produktioner, er, at RumbleTumble er et multivers med leg, kreativitet og oplevelser. Hvor tidligere produkter har fokuseret på enkelte problemstillinger som sundhed og samarbejde, er RumbleTumble mere åbent. ”Læring er som sådan ikke fokusset. Det har vi tiltro til at omgivelserne i sig selv kan gøre. RumbleTumble handler meget mere om legen og detn kreativitet og de oplevelser, der ligger forud for legen”, siger Thomas-Bo.

 

Klara Kan Alt

Klara Kan Alt er en af de mange finurlige RumbleTumble væsner, der lever i RumbleTumble Universet.

Hvordan adskiller RumbleTumble Universet sig fra alt det andet vi finder på markedet?

”Det er egentlig ikke altid, at der er så meget interesse i at gøre tingene anderledes. Det der er fokus på, er at sikre en høj kvalitet hos produkterne. Der skal ligge noget under, der styrker børnenes emotionelle intelligenser. Det jeg gerne vil, er at fokusere 100% på de læringsområder der sikrer, at mennesker forbliver kreative, har en stærk intuition og vækster igennem hele deres liv.”

Teamet bag RumbleTumble Universet består på nuværende tidspunkt af Thomas-Bo og hans partner Nicolai Houe. Nicolai sidder i bestyrelsen for Coop, er ledelseskonsulent og tidligere NGO’er. Thomas-Bo er desuden ved at samle et hold af lokale og internationale rådgivere og så kobles der løbende personer på de individuelle projekter. Thomas-Bo siger selv: ”Jeg samler stadig flere til holdet. For mig er det meget vigtigt, hvilket hjerte de forskellige mennesker har og hvad de er for nogle typer. Hvad vil de her i samfundet? De skal forstå hvad vi prøver på.”

 

Hvad er teamet i gang med på nuværende tidspunkt?

”Der er to dele af teamet. Den ene del laver Artefakterne, som er en vigtig del af RumbleTumble Universet, og det andel del er i gang med at kigge på forretnings udvikling og strategi. Der kigger vi på fundraising og strategiske samarbejdspartnere. Hvem skal med og hvor ser vi en fælles interesse? Hvem skal vi have med for at sikre en kvalitet i produkterne?”

 

IMG_3285

RumbleTumble-teamet tester i samarbejde med Samsøgades Skoles SFO om børn er villige til at dele kontrollen over et spil.

Artefakterne, hvad er det?

”Artefakterne er et spil. Det blev skabt, fordi min programmør, Asger Stryhn Rasmussen, der er ansvarlig for det tekniske i Huusmann Media, skal lave et produkt i forbindelse med sin kandidatafhandling. Asger er IT-produktudvikler og derfor skal han udvikle et produkt i løbet af det næste halve år sammen med sine to medstuderende Daniel Vernhøj Westergaard og Mathias Thyssen Kristensen. Artefakterne er nogle objekter, som man samler op i RumbleTumble Universet, der indeholder enten noget viden eller noget der kan understøtte eller styrke RumbleTumblerne og samtidig styrke barnet. Det kan eksempelvis være fysiske lege. Hvis RumbleTumble Universet er den overordnede verden, så er Artefakterne noget der foregår heri. Artefakterne er stadig i et tidligt stadie og her søger vi naturligvis at finde frem til en løsning, der i sidste ende giver børnene det ønskede udbytte. Jeg forventer at vi til sommer har en prototype af et produkt, der er færdigt i 2017. Der er mange stadier vi skal ud at teste undervejs med blandt andet børn og pædagoger.”

Thomas-Bo forventer at de første fortællinger og interaktive historier klar til april i år. Der efter skulle de gerne komme løbende hver anden måned. Fortællingerne kommer til at have mange forskellige budskaber, men alle har de til formål at understøtte børns leg og emotionelle intelligenser.

skrevet af

Rene Jeppesen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone