14. December

Sneen daler stille ned over Himmelsejleren. Klara kigger op i himlen hvorfra store snefnug daler ned over dem.”Det er som et tæppe der sluger al larm og støj. Det er smukt, koldt og magisk på en gang, Preben”.

Preben er nu ikke lige så begejstret. ”Bare det ikke bliver til kæmpe sne-bjerge som vi skal navigere igennem i mørket. Så sejler vi bare galt igen”.

Preben kigger på sin uldpels. ”Se Klara – de her to fnug er helt ens. Fuldstændigt det samme. Ingen forskel overhovedet. Lidt ligesom dig og mig”.

Klara smiler. ”Jeps, helt ens”

De sidder igen uden at sige noget. Det er som om at alt det sidste døgns banken og hamren så småt også stilner af.

”Hrmfff ja. Hrmfff… vi mangler ikke så meget” Formanden kigger på dem. “Vi er færdige… snart”.

Klara kigger ud på isøen. Der er tre Hygge Von Byggere der er sprunget i land. ”Bygge bygge” messer de i kor, og den ene går i gang med at rulle en stor snebold.

De andre to teamer op med ham og begynder at rulle flere snekugler.

”Hrmfff ja. Hrmfff… kom lige ombord til status” råber Formanden. ”Alle ombord til status om to minutter!” Ordren fra Formanden får Hygge Von Byggerne til at standse deres byggeprojekt i sneen, og hoppe ombord på Himmelsejleren igen.

“Status – Vi er færdige”. Formanden er glad, og Hygge Von Byggerne jubler og kaster deres arbejdshjelme op i luften.
Hattene når de kun lige at gribe inden de springer i land igen for at arbejde videre på deres næste byggeprojekt i sneen.

”Hrmfff ja. Vi har lavet nogle forbedringer på Himmelsejleren” siger Formanden. Vi har hængt krogen ordentligt op i loftet i kabyssen, og vi har lappet hullet i stævnen. Og så har vi checket at tingene sidder ordentligt fast… og det gør de.”

”Hrmfff… fortæl mig nu – hvad er det I laver helt herude?” spørger Formanden bagefter.

”Vi leder efter Julehyggen” fortæller Klara. “Han skulle være her et sted – og vi kan se på vores Julehyggebarometer når vi nærmer os.”

”Ja vi leder og leder og leder” supplerer Preben. “Men vi finder ham aldrig. Han er nogle gange tæt på, og så er han laaaaangt væk igen”.

”Vi er tættere og tættere på Preben” indskyder Klara.

”Hrmfff… ja… Hrmfff. Julehyggen, ham kender jeg ikke”. Siger Formanden og fortsætter:

”Det der, det er hygge for os” siger Formanden og peger på et utroligt sneslot som Hygge Von Byggerne på ingen tid har bygget inde på Isøen.

Foran isslottet trækker det op til sneboldkamp. Klara tager Preben under armen, hopper i land og giver sig straks i kast med at udfordre Hygge Von Byggerne.

”Kom så – må den bedste snekæmper vinde” råber hun mens hun tager et af dinos grydelåg og holder op som skjold til forsvar mod Hygge Von Byggernes byger af snebolde.

”Klara jeg gider…” Preben bliver ramt af en ordentlig snebold lige i nakken. Han hviner lidt og bukker sig ned og samler en ordentlig bunke sne sammen ”Det skal I få betalt…” ”Hævnen er hvid og kold og den rammer jer som et lyn”.

Preben er god til at kaste med snebolde, han samler et ordentligt arsenal.

Nu er det Hygge Von Byggerne mod Preben og Klara. Formanden holder sig pænt på afstand og går rundt og checker om der er noget de mangler på Himmelsejleren.

De listige Hygge Von Byggere har fluks bygget smarte sneboldkampsmaskiner. Lige som Preben er klar til at fyre en ordentlig snebold efter en af Hyggerne, driver en snebold-helikopter ind over Preben og smider en hel bunke snebolde over ham.

Preben bliver helt begravet i sneboldene. Klara iler ham til undsætning – ”Kom Preben, vi er lige ved at få overtaget”.

”Det føltes ikke som overtaget” lyder det fra Preben der nu lugter af våd uld.

Preben når lige at få hovedet op, før han får en snebold i nakken. Den er skudt afsted med en super-snebold-bue.

”Så er det nok!” Preben bøjer sig ned, og samler fire store snebolde. Han rammer tre Hygge Von Byggere lige i hovedet. Den sidste snebold holder han lidt på – så kigger han på Klara.

Klara når lige at kigge på Preben og lure hvad han er ude på, så bliver hun også ramt af en våd snebold.

”Hi hi hi Preben” du skyder på dit eget hold, griner Klara helt dækket af sne.

”Visse Vasse Klara” jubler Preben – “Det er alle mod alle.”

Sneboldkampen fortsætter noget tid, indtil det er tydeligt for alle, at Preben med en utrolig præcision er den der vinder slaget.

Så hæver Hygge Von Byggerne det hvide flag og erklærer Preben for vinder. De bærer ham ombord på Himmelsejleren i en kongestol, og Preben stråler.

”Sikken en dejlig våd og kold leg” jubler Preben da de kommer ombord.

Klara får samlet alle i kabyssen. Hun tager nybagte Klara Kan Alts Brune Kager ud af ovnen, og byder Hygge Von Byggerne, Formanden og Preben.

”Hrmfff… ja… Hrmfff…” Formanden rømmer sig. Tak for nu – vi er glade for at få lov til at bygge på Himmelsejleren igen.

Så forsvinder Hygge Von Byggerne samme vej som de er kommet. Klara tænder tællelyset i stævnen på Himmelsejleren og kaster fortøjningerne.
Og så går Preben og Klara til køjs.

”Du, Klara?”. Spørger Preben.

”Ja” svarer Klara.

”Jeg har tænkt meget på ham Julehyggen. Jeg tror faktisk godt at vi kan finde ham. Du er jo Klara Kan Alt” siger Preben.

Klara tænker sig om. “Ja det håber jeg Preben, men vi har altså kun 10 dage tilbage…”


 

 

Sidste afsnit

Menu

Næste afsnit

 

Det er altid sjovt med en sneboldkamp, der er desværre ikke altid sne til det.
Hvis i ikke er så heldige kunne i tage et spil kort indenfor i varmen i stedet.
Vi udgiver også vores afsnit som PDF og dagens afsnit kan hentes her

Tilmeld dig vores mailliste og få tilsendt dagens afsnit hver dag.

Vi sender dig kun julekalenderen, du vil ikke modtage spam eller reklamer fra os

* påkrævetHos RumbleTumble er vi vilde med at hygge os og have det sjovt. Derfor har vi planlagt en række aktiviteter i løbet af julen. Der vil være en aktivitet til hver dag, der relatere sig til dagens afsnit.

For at hjælpe jer på vej har vi lavet et ark med hvad der skal bruges til hver aktivitet i løbet af måneden.
Arket kan hentes her

Vi deltager selvfølgelig også selv i aktiviteterne – se med på vores Facebook side