16. December

Preben vågner i den mørke, fugtige gang. ”Adder. Det er ikke behageligt det her”.
Preben ryster. Det her er det værste han har prøvet.
“Klara, min bedste ven, hun er væk, formodentlig spist.” Tænker Preben. Han fryser. “Jeg giver op, Jeg kan ikke mere.” Han ligger i lang tid i muldvarpens underjordiske gang.
Så tager han mod til sig. Samler sine sidste kræfter og kravler videre.

Pludseligt kan han skimte lys forude. ”Klara” hvisker han, og kravler mod lyset.

Preben kommer til en afsats. Under ham åbner der sig en stor hule og midt i hulen ser han flere af de muldvarper der går rundt i kutter.

Det ser ud som om at de har gang i et skummelt ritual, men Preben kan ikke helt se hvad der foregår. Preben gyser ved tanken. Det er ikke her han skal ned.

”Måske jeg skulle være kravlet den anden vej.” konstaterer Preben, vender om og kryber tilbage. ”Nu finder jeg Klara og så skal vi væk herfra” konstaterer han. Han drejer og efter noget tid kommer han til en dør. Han tager i døren… og den går op.

Preben kommer ind i en oplyst hule. Den virker helt rar.

”Hej Preben – det var du længe om… ” siger Klara glad.

”Men… men… jeg troede at…” Preben er helt forvirret, lettet og glad på én gang.

”Visse vasse Preben – det er der er ingen grund til at tro”, afbryder Klara og fortsætter;

”Mads her skulle lige til at fortælle hvad vi skal hjælpe ham med. Han er en Mulle, og stenene er hans venner. Der er også andre Muller, men dem har jeg ikke mødt endnu.”

”Jeg har set noget som jeg lige skal fortælle dig, Klara” hvisker Preben, inden Mads bryder ind: ”Stenene. Det er dem I skal spille for. De er rullesten og de mangler musik, så de kan rocke. Som I kan se, er der groet mos på dem, fordi de ikke får rullet nok”.

Preben kigger på Klara og måber… skal de nu til at spille musik?

”Det er fint – lad os komme ned på Himmelsejleren og hente vores instrumenter” konstaterer Klara.

”Jamen… Jamen” Preben er helt forvirret, træt og beskidt. Han giver op og beslutter sig for bare at følge med.

”Det er en… en… fin hule du har.” når Preben lige at fremstamme inden de er på vej ud igennem en anden dør.

Kort tid efter står de foran Himmelsejleren.

”Preben, du kan lige stå her og tage imod. Så finder jeg instrumenterne”.

Klara hopper ombord, og løber ned i lastrummet. Der finder hun sit seje trommesæt frem. ”Wouwww” Klara er henrykt for at se trommesættet. ”Det er alt for længe siden at jeg har spillet på trommer”.

Klara bærer trommesættet op på dækket og rækker det over til Preben. ”Værsgo Preben. Så mangler vi bare din guitar.” Klara løber nedenunder igen og finder Prebens guitar, forstærker og ledning frem.

”Hvor er scenen Mads?” spørger Klara da hun er tilbage på land.

”I kan spille lige der.” Mads peger på en forhøjning. Fra forhøjningen har man udsyn over et stort område. Klara og Preben slæber instrumenterne derover.

”Klara… jeg syntes ikke at det her er en god ide. Skal vi ikke bare gå tilbage på Himmelsejleren og sejle væk. Se Julehyggebarometeret siger at vi er langt fra Julehyggen nu.”

”Det er rigtigt Preben, men vi har jo lovet at hjælpe. Stenene har det ikke godt, så vi skal spille for dem så de kan rulle igen. Så kommer Julehyggen garanteret også og nyder dagen med os.”

”Men jeg er ikke god til at spille guitar Klara. Jeg bliver nervøs og spiller forkert, og der er garanteret nogen der begynder at grine”.

”Visse vasse Preben. Der er ingen der griner. Og du skal bare give den gas. Det er alligevel kun et spørgsmål om attitude”.

Mads står ved siden af scenen. Klara sætter sig bag trommerne. Preben sætter guitaren i stikket. Forstærkeren summer. En dyb brummende summen.

Preben kigger ud fra scenen. Der er sten med mos på så langt øjet rækker. Det er noget af et publikum tænker Preben. Han kigger på Klara, der sidder koncentreret på trommestolen med trommestikkerne i hånden klar til at spille for stenene.

Mads går ind midt på scenen. ”Der gror aldrig mos på en rullesten” råber han ud over det stenede landskab. Stenene ligger helt stille. Preben kigger på dem.

”Klara jeg tror altså ikke at stenene…”

”NU er det tid til at rocke” fortsætter Mads. ”Er I klar?”
Der er intet svar. Så går Mads til side.

Klara kigger på Preben og tæller for: “5, 6, 7, 8!”
Så er koncerten i gang.

Preben lægger for med at spille sit yndlings rif. Det er første gang han spiller det for andre. Sten godt nok – men det er vel en slags publikum. Klara falder i, med en energi som Preben aldrig har oplevet før. Preben er helt overrasket. Det lyder faktisk vildt godt. Han kan mærke fingrene bliver hurtigere på guitaren.

På marken er der også begyndt at ske noget. Stenene der indtil videre har ligget helt stille, er begyndt at røre på sig. Først rocker de lidt på sig og så begynder de at rulle.
Klara og Preben giver den alt hvad de kan, og da koncerten når sit højdepunkt, springer Klara op og hopper ned fra scenen.

Nede mellem de mange sten, rocker og ruller hun nu for fuld tryk, sammen med dem.

Preben tager mod til sig og hopper også ud over scenekanten lander på begge ben og glider hen af jorden på sine knæ.

Preben og Klara spiller det sidste af sangen nede mellem de rullende sten. Mads er også begejstret og hopper rundt ved siden af scenen.

Et sidste rif – en sidste solo og så lukker de koncerten med et ordentligt brag.

Klara står med armene højt løftet over hovedet og soler sig i begejstringen fra tusinder af vilde sten.Han bøjer hovedet bagover og kigger på himlen.

”Det er måske ikke så dårligt endda at være rockstjerne” siger han for sig selv.


 

 

Sidste afsnit

Menu

Næste afsnit

 

Julesange er der nok af, men hvilken er din favorit?
I dag skal vi finde vores favorit julesange og gøre dem klar til juleaften.
Det kunne også være man lige skulle øve sig på nogen af dem, så man er helt klar.
Vi udgiver også vores afsnit som PDF og dagens afsnit kan hentes her

Tilmeld dig vores mailliste og få tilsendt dagens afsnit hver dag.

Vi sender dig kun julekalenderen, du vil ikke modtage spam eller reklamer fra os

* påkrævetHos RumbleTumble er vi vilde med at hygge os og have det sjovt. Derfor har vi planlagt en række aktiviteter i løbet af julen. Der vil være en aktivitet til hver dag, der relatere sig til dagens afsnit.

For at hjælpe jer på vej har vi lavet et ark med hvad der skal bruges til hver aktivitet i løbet af måneden.
Arket kan hentes her

Vi deltager selvfølgelig også selv i aktiviteterne – se med på vores Facebook side