17. December

”Sikke en dejlig dag i går” siger Klara til Preben der stadigt ligger i sin seng. Han ligger på maven med det ene ben og arm hængende ud over kanten på sengen. Han har stadigt sin guitar under den ene arm og han snorker højlydt.

Klara springer ud af køjen og rusker i Preben. ”Så er det op, snorktryne! Selvom du er rockstjerne kan du ikke sove hele dagen. Vi skal mødes med Mads og Mullerne.”

Hun finder nogle af de brune kager frem til Preben, der rømmer sig og vender sig om på den anden side.

”Bare lige 10 minutter mere Klara. Det er aaalllttt for tidligt at stå op”.
Efter 10 minutter går Klara over og vækker Preben og giver ham kagerne.

”Tak. Det er lige hvad jeg trænger til. I dag skal vi slappe af Klara, ingenting skal vi lave”.

”Preben, altså! Mads har lovet at vise os noget omkring Julehyggen i dag.” siger Klara og kigger på Julehyggebarometeret. De er langt væk fra Julehyggen.

Klara tager selv nogle kager, og de sidder sammen og nyder dem. ”Se Klara, Julehyggen er kommet tættere på” Preben peger på Julehyggebarometeret, der rigtigt nok viser at de er lidt tættere på Julehyggen.
”Det må være fordi vi skal mødes med Mads og Mullerne, og høre hvad de ved om Julehyggen” konstaterer Klara.

”Kom – afsted med os” Klara tager Preben i hånden og de går ud på dækket af Himmelsejleren og hopper i land. Mads står ved indgangen til en af muldvarpegangene.

”Godmorgen mine to rockstjerner. Se stenene nu, der er intet mos på dem! De er helt rene og dejlige”. Det er tydeligt at Mads er glad.

”Nu skal jeg vise jer hvad vi Muller ved om Julehyggen” siger Mads og går forrest ned i gangen.

Gangen er større end de andre gange de har været i. Her kan de gå oprejst.

”Julehyggen… ” begynder Mads ”Jeg kender ham ikke. Men vi har været i gang med at finde Stor-Mullen i mange år. Måske minder han lidt om Julehyggen.”

Mads tager hurtige skridt på de små ben. ”Hvert år har vi nogle ritualer som vi håber kan lokke Stor-mullen frem. Vi ved at han er et sted, men vi ved ikke hvor.”

”I dag er dagen hvor vi laver et af disse ritualer, og I får lov til at deltage!”

Efter lidt tid kommer de til en kæmpe hal, der er fyldt med Muller. Alle Muller er iklædt kutter, og går rundt omkring en kæmpe sten og mumler til hinanden.

Bagerst i rummet er der en forhøjning, og efter Mads har præsenteret Klara og Preben til de nærmeste Muller; Mikkel og Magnus, går en af de mange Muller op på forhøjningen.
Han tager en klokke frem og ringer tre gange. Alle bliver helt stille og står lyttende med opmærksomheden rettet mod Mullen med klokken.

”I dag skal vi finde Stor-Mullen” siger Mullen med klokken.

Så tager alle Mullerne hinanden i hånden og den største kædedans nogensinde sætter langsomt i gang. De begynder at danse rundt om den store sten. Mens de danser, synger Mullerne i et sprog hverken Klara eller Preben kan genkende.

”Klara… Klara… jeg bryder mig ikke om det her” klager Preben.

”Jubiiiii” – Klara er helt optaget af dansen og sangen. ”Det kilder i maven Preben”.
Dansen bliver hurtigere og hurtigere og det er faktisk som om at de langsomt begynder at svæve igennem lokalet.

Dansen fortsætter længe.

På et tidspunkt begynder Mullerne at spredes så der er plads omkring den store sten midt i salen. Ud fra mængden af Muller kommer en kæmpe Mulle. Han viser sine muskler og tager fat omkring den store sten. Så aser og maser han, puster og pruster for at rokke stenen. Den giver sig ikke det mindste. Omkring ham hujer Mullerne og kommer med tilråb.

Da han giver op kommer der en ny endnu større Mulle frem og prøver kræfter med stenen. Heller ikke han kan rokke stenen.

Sådan fortsætter det nogle gange, og tilsidst da der ikke er flere der forsøger at rokke stenen, bliver der helt stille i den store sal. Ikke mere dans og hujen.

Mullerne går langsomt hver til sit. Forsvinder ud i et virvar af gange og små huler, og tilbage i den store hal står Mads, Preben og Klara.

”Stor-Mullen blev ikke fundet denne gang” konstaterer Mads. ”Men det var tæt på. Når vi synger og danser vores kædedans får de stærkeste af Mullerne ekstra kræfter til at kunne rokke stenen. Måske er der noget I kan bruge til at finde ham Julehyggen I leder efter”.

”Det er det helt klart” siger Klara.

”Men Julehyggen er ikke lige her. Og vi skal finde ham. Vi har kun syv dage tilbage. Vi skal tilbage til Himmelsejleren og tænde tællelyset. Så skal Himmelsejleren nok finde Julehyggen. Vores stolte skib tager os altid derhen hvor vi skal” forklarer Klara stolt.

Mads kigger på dem. Skuler lidt. ”Jeg er sikker på at vi ses igen engang.” siger han.

Klara og Preben springer ombord på Himmelsejleren, kaster fortøjningerne og tænder tællelyset. De vinker farvel til Mads og går indenfor. Himmelsejleren lægger fra og sejler afsted. Ud mod mørket.


 

 

Sidste afsnit

Menu

Næste afsnit

 

Mullerne er glade for deres kælesten.
I dag skal du ud og finde dine egne.
Gå en tur ud i din lokale natur og find nogle flotte sten.
Når kælestenene kommer hjem skal de bades, så de er rene og fine.
Vi skal dekorere dem senere.
Vi udgiver også vores afsnit som PDF og dagens afsnit kan hentes her

Tilmeld dig vores mailliste og få tilsendt dagens afsnit hver dag.

 

Vi sender dig kun julekalenderen, du vil ikke modtage spam eller reklamer fra os

* påkrævetHos RumbleTumble er vi vilde med at hygge os og have det sjovt. Derfor har vi planlagt en række aktiviteter i løbet af julen. Der vil være en aktivitet til hver dag, der relatere sig til dagens afsnit.

For at hjælpe jer på vej har vi lavet et ark med hvad der skal bruges til hver aktivitet i løbet af måneden.
Arket kan hentes her

Vi deltager selvfølgelig også selv i aktiviteterne – se med på vores Facebook side